Διαδικασία Παραγωγής

Το Taxodium distichum ή γνωστότερο ως φαλακρό κυπαρίσσι είναι ένα κωνοφόρο δέντρο με πράσινο φυλλοβόλο φύλλωμα, το οποίο συναντάται ευρέως στη Νοτιανατολική Αμερική.

Το φαλακρό κυπαρίσσι έχει πάρει το όνομα «αιώνιο ξύλο», λόγω της αντοχής του και της αντίστασής του στη φθορά. Είναι επίσης ανθεκτικό στους τερμίτες και δεν σαπίζει εύκολα, όπως τα υπόλοιπα είδη, λόγω μιας ουσίας που μοιάζει με ρετσίνι το οποίο απωθεί τα παράσιτα. Ακόμη το είδος αυτό λόγω της ανάπτυξης του σε βαλτώδεις περιοχές, έχει την ιδιότητα να αντιστέκεται στις επιπτώσεις της υγρασίας.

Το φαλακρό κυπαρίσσι χρησιμοποιείται στη βαριά βιομηχανία, όπως στην κατασκευή λιμανιών, γεφυρών, αποθηκών, καραβιών κτλ. Τα δέντρα αυτά φυτεύονται και για διακοσμητικούς λόγους, κυρίως βορειότερα σε πιο ψυχρά κλίματα και πιο στεγνά εδάφη.

Οι Ινδιάνοι Choctaw χρησιμοποιούσαν το φλοιό του για να φτιάξουν σχοινί και σπάγκο. Οι Seminoles βρήκαν πολλές χρήσεις για το κυπαρίσσι αυτό και κατασκεύασαν κανό, θρησκευτικά αντικείμενα ακόμα και σπίτια.

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.